10 motive. Online vs. Print

Personal nu mă încântă ideea de articole online, dar….. Presupun că nu are rost să lupt împotriva morilor de vânt/ viitorului. Există, totuşi, motive pentru care presa online este superioară print-ului. Mai departe putem vorbi despre mofturi cum ar fi acela că eu prefer mirosul toxic de tuş.

 1. Cu prea multe gadget-uri pe noi, putem, cu uşurinţă accesa paginile web pentru a afla o ştire, în aproape orice condiţii. Instant.

 2. Noi detalii pot fi adăugate ştirii iniţiale la orice oră. Nu aştepti ziarul de mâine pentru a face aceasta.
 3. Cu mult mai multă uşurinţa poţi accesa domeniile preferate, fără să trebuiască să te zgâieşti peste prea multe pagini în căutarea infamului articol despre x între atâtea y-e.
 4. Ştiu că “sună” sintetic, dar uneori o ştire “touch-screen” poate părea mult uşor de citit, decât cea de pe o pagină de ziar care se tot îndoaie la fiecare rafală de vânt. Şi să nu uităm de zilele ploioase….
 5. Salvează pădurile! Citeşte de pe LCD!
 6. Salvează spaţiul! Mută-te cu ştirile pe virtual! Nu vrei să locuieşti într-o cameră plină de stive de ziare şi reviste. Decât dacă bunica ta iţi trimite borcane de zacuscă în mod constant şi ai nevoie de material. Atunci ii trimiţi pachet colecţia ta glossy the Men’s Health pentru împachetat. (Eu locuiesc deja într-o cutie, deci nu mă deranjează hârtia.)

 7. Salvează-ţi banii pentru şaorma! Oricum plătesti internetul. Până şi Vodafone te obligă să-ţi alegi o opţiune de net pentru abonamentul plătit de tata, oricum. Opţiunea newsletter e mult mai convenabilă decât un abonament.
 8. Un simplu link trimis pe mail e mult mai agreabil decât să-ţi împarţi colecţia personală cu toţi nespălaţii. Oameni de rând, de altfel, care oricum vor uita să-ţi înapoieze bunurile cât de curând.

 9. Pentru orice articol publicat se pot obţine mult mai uşor şi repede feedback-uri din partea cititorilor.
 10. Reclamele pot deveni enervante, dar, pe de altă parte, mult mai interesante decât “clasicele” aruncate pe undeva prin pagină, ca să umple spaţiul.

bonus: nu preferi să citeşti asta de pe monitorul tău de acasă decât dintr-un ziar de seară printat pe hârtie reciclată ce aduce a hârtie de toaletă?


Advertisements

1 Comment

Filed under Jurnalism

One response to “10 motive. Online vs. Print

 1. Ai făcut o temă foarte bună 🙂

  Aștept să citesc mai multe post-uri 😀

  Merci pentru comment-ul de pe blogul meu 😉

  Excelent „Jurnalul Fericirii” 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s