Câinii comunitari desacralizează iepurașii de paști!

Nici nu știu câte înțelesuri poate avea propoziția de mai sus. Cel puțin în mijlocul orașului european Timișoara. Căci câinii și-au savurat shaorma cu piept de iepuraș în lipsa ”câinilor”, foști comunitari. Pitbull-i, cum îi numește o gașcă din Arad. Iar iepurașul nu este, tocmai, sacru, fie de Paști, fie de Paște. Eventual, alegem unul din termeni pentru iepurași, iar celălalt pentru Hristos.

Că tot mi-am adus aminte: de Crăciun (tipu’ ăla gras, cu barbă albă), cineva a întrebat lumea americană (nord pe numele ei adevărat), ce înseamnă această sărbătoare? Păi, spun ei, este celebrarea nașterii Mântuitorului lumii, motiv de arăta dragoste, cină în familie, prieteni, cadouri…. Stop! Trebuia să te oprești la Hristos, restul e lăcomie umană.

Cum ultimul Crăciun mă hotărâsem să-l omor pe moșneag – să rămân cu “jidanul ăla borât” – de Paște las iepurii să zburde liberi prin iarba verde. Sunt destui Cerberi în lesă, după mintea unor pensionari duși de acasă (în ambele sensuri), care să îi vâneze ca pe….. iepuri. Că nu vorbim de altcineva. Cerberii sunt veninoși astăzi. Poate de la castrare, soluția finală franceză pentru comunitatea românească. Și așa, mai nou, avem reputația unor “sidoși”.

Adineori îmi spunea, un profesor, că pe dânsul nu îl interesează petițiile anti-eutanasiere/pro-castrare (pentru cei vaganbonzi), fiindcă nu își face probleme cum că ar putea rămâne însărcinat, în cazul unui atac. Verbal. Sau, mă rog, bucal. În care sens doriți.

Groaznică, această știre de proximitate. Mâine, poimâine, aud despre vandalizarea iepurașilor de la Playboy de către vreo cățea guvernamentală, că sunt destule și de acelea. Vorbesc de câinii ce vagabondează în fața marilor instituții bucureștene. Sau, pe ei i-au exterminat marinarii, astfel încât singurii supraviețuitori se ascund prin parcuri?

Revenind la problemele pascale, Timișoara adoră lupte demne de arenele romane. Căci bieții iepuri, creștini și ei, nu au nicio șansă în fața leilor maidanezi. Adică leilor mai danezi decât danezii.

Advertisements

Leave a comment

Filed under Jurnalism, lifeitslef

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s