Despre adiosul catalan

Se întâmplă ca, uneori, să ne trezim spre seară cu un sentiment de gol în sine. Motivele sunt cunoscute de către ființele ce râd, prea bine. Nu este prima dată când mă trezesc dintr-o visare tipică unui individ pierdut în spațiul urban. Subculturile ne vorbesc de un punct de start comun. O geneză a ceea ce urma să vie. La urma urmei, oamenii se depărtează de acel punct, căutând, parcă blestemați, un paradis ce nu l-au avut, așa cum Mircea Eliade se cugeta.

Nu suntem decât ființe răsfirate. Interacțiunile noastre mă fac să cred că omul este primul lucru al lumii, încununarea de succes a unei gândiri perfecționiste. Cândva prieteniile se frâng, banii trec și rămân doar urme, memorii pe care nu le vom purta în totalitate cu noi. Unii cred că vom avea binecuvântarea de a uita răul de odinioară.

Mi-am pierdut identitatea națională în anii de căutare a unui sens social. Înaintea de descoperirea fețelor de carte, ba chiar înainte de obsesia numită site de socializare, la care am renunțat după un an (oficial nu simt nevoie să mă droghez cu albastru), am reușit să renunț la a mai dori o identitate națională. De fapt, nu am pierdut-o ci am dat-o la o parte. Nu mă mai reprezintă. Sunt un individ care dorește să trăiască universal. După un clasic al anilor 90, Wherever I may roam…

Am intrat în casa ce-mi va sluji pentru puțină vreme, doar ca să constat că e un gol imens în mijlocul ei. E sentimentul de discomfort creat de lipsa unui bun. Un bun ținut cu dificultate și, inevitabil, lăsat în voia soartei. Circumstanțele au fost complicate, ca mai toate exemplele de vieți din jurul nostru. Oamenii aleg și-și doresc un viitor. Unul nou, întotdeauna. Iar noi, rămânem răsfirați pe un pământ căruia nu-i pasă. Rămâne speranța unei reîntâlniri, cândva, cu bine. Pe mai departe, oamenilor, toate cele bune căci Iadul se trece la pas!

Rămas bun!

Advertisements

Leave a comment

Filed under filosofie, lifeitslef, socializare

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s