Rebel capturat de rebeli la schimb cu dependent de heroină.

Am pornit de la ideea că Dex-ul este scump atunci când am realizat că e mai ușor să fii agramat. Și ești liber, liber să te exprimi cum vrei, că libertatea tot se reduce la „cum am chef”. Astfel, orice revoltă, instigare, lovire prietenească pe umăr poate deveni o revoluție.

În ’89 am asistat, neputincios-copilăresc, la o confuzie manipulatorie generală. În iarna aceasta am asistat la o altă, presupusă, revoluție. De fapt, o tentativă de lovitură de stat terminată în/cu bâlci. Orice român devenise poet sau poetic. Nu de alta, dar și eu am fost educat în școli alese că românul s-a născut poet. Cred că vă mai aduceți aminte de glumele cu Chick Norris. Nu a murit nimeni.

De curând, o mână de huligani au protestat împotriva a 2 dinozauri (comuniști conform ne-dex-ului, mult mai la îndemână decât antiteza sa). Unii spun că protestul e democratic, la fel ca mandatele dictatoriale de la șefia sportului rege. Partizanii, sau brutele cu cefe late-pe limba poporuli, au măcinat totul în calea lor pentru a ajunge la ei. A curs și sânge (de barbar, după cum spune imnul). Ca la revoluție. Atât doar că nu s-a schimbat nimi o conducere. Deci a fost o revoluție înăbușită din fașă pe stadion (o modernă variantă de arenă, că tot suntem și romani).

Imbecilismul unor pseudo-jurnaliști mi-a tăiat apetitul pentru Adevăr. Mi-a adus aminte de manipulările celor de la BBC, cu ocazia evenimentelor din ”primăvara mai-puțin-europeană”, deci arabă. Pentru a crea un scenariu favorabil Occidentului, ”fițuicarii” foloseau termenii în mod subiectiv, inversat. Doar dictatorul a rămas tiran. Nu sunt sigur daca viceversa e valabilă.

Întorcându-mă la mine în piață, asist neputincios, deci pasiv, la tot soiul de revoluții. Regret faptul că nu pot să-mi sparg capul pe gratis. În copilărie am fost protejat de astfel de incidente și nu mă simt… normal. Poate că sunt din tagma intelectualilor cu idei. Am idei de nu ies din stradă. Totuși, eu îi prefer pe mântuitori, intelectualilor. Ei au murit în stradă pentru ideile lor. Iar dacă tot mi-am cumpărat noul testament (Marin Preda; Manual de jurnalism, Polirom, 2009), poate că ar trebui să-mi storc buzunarele și pentru cel vechi (Dex). Prețul îl echivalează pe cel al unei Biblii de studiu. Ca să nu fiu imbecil.

Un student la pseudo-jurnalism.

Advertisements

1 Comment

Filed under Jurnalism, politic, satire, sport

One response to “Rebel capturat de rebeli la schimb cu dependent de heroină.

  1. Mi piace ! Complimenti per .. si si, mi piace 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s