Subcarpați timișoreni

Trupa Subcarpați s-a născut în urmă cu câțiva ani. Maestrul de ceremonii cunoscut sub numele de Bean (Alexe Marius) este cel care a fondat acest proiect. Cunoscut pentru colaborările cu Șuie Paparude și echipa Blanoz, Bean a dorit să vină cu ceva proaspăt pe scena underground-ului românesc. Subcarpați se dorește un compromis între diversele genuri de muzică electronică (dnb, break, rap, jungle) și vechea muzică românească, de la cea folclorică la cea tradițională.

Până acum, discografia trupei înseamnă un album de studio, o compilație și un EP. Anul 2012, într-o formulă nouă (cu Vali Umbră și Vj Andri), Subcarpați pregătește un nou album intitulat Underground Folclor. Sâmbătă, 19 mai, clubul timișorean Setup a găzduit prelansarea acestui nou material discografic. Printre invitați s-au numărat și Pugsley, alături de 2 vjs, U8 și Spuchi. Prețul biletului a fost de 15 RON.

Concertul a început la ora 22:00, iar intrarea trupei Subcarpați pe scenă a avut loc cu puțin timp înainte de ora 01:00. Cum Subcarpați este un nume apreciat în Timișoara, clubul a fost plin. Istoria trupei, este legată, de altfel, de orașul de pe Bega. Primul concert al lor a avut loc în 2010, la ultima ediție Tmbase. MC Bean ne-a adus aminte, în timpul concertului, că încă mai poartă brățara de la acel eveniment.

Evenimentul a început timid, publicul consumator a venit târziu, după cum este obiceiul în Setup Venue. Abia după orele 12:00 noaptea s-a simțit atmosfera de party. După o sesiune de warmup cu Pugsley, și-au făcut aparția cei de la Subcarpați. Întreg concertul acestora a mizat pe promovarea noului album. Alături de câteva piese noi, cei prezenți au putut vedea, în premieră, 2 video-uri. De asemenea, s-au oferit și 50 de materiale promoționale, un EP cu 5 piese de pe Underground Folclor.

Maniera de compune muzică a rămas aceeași, ca pe primul album. Ceea ce este nou este calitatea ridicată a compozițiilor. Iar live, Subcarpați sună din ce în ce mai bine. S-a putut observa o ușoară creștere a intensității atmosferei, pe parcursul setului prezentat de Bean & Co. Noul MC, Vali Umbră și-a prezentat 2 piese de pe albumul de debut. Este unul dintre artiștii noului val, promovat de Bean. Publicul a cerut bis cu insistență, întreg play-list-ul trupei nefiind suficient pentru ei. Combinația de break și rap cu elemente din folclor este pe placul multora, mai ales aici, în Timișoara.

Petrecerea a continuat până dimineața târziu. Până și invitații principali au rămas la petrecere, după prezentarea ultimei lor piese. Au împărțit autografe și au stat de vorbă cu fanii, la o bere. Sala s-a golit treptat, lăsând muzica să-și piardă din intensitate treptat. Obișnuitele ritmuri electronice s-au oprit, într-un final, către ora 06:00.

Advertisements

Leave a comment

Filed under events, Jurnalism, muzica

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s