Un personaj cu multe fețe

Nu facem, de data aceasta, acuzații de ipocrizie. În schimb, ne adunăm să bârfim despre un om care se descurcă. E genul de om care adoptă stiluri diferite fiindcă nu și l-a format pe al său. E și destul de dificil pentru o fire nestatornică.

La o privire superficială, ai zice că e un om de temut. Creează impresia că e un om impulsiv. Cunoașterea sa, lasă convingerea că e prea moale și insuficient de tupeist pentru a-și face loc în societate. Urmele de violență de pe trupul său nu sunt altceva decât o prejudecată. Personalitatea sa e definită de mult mai multe elemente. Iar principiul de judecată e că exteriorul (doar) reflectă interiorul. E uneori greu să înțelegi cum un tricou cumpărat ieri exprimă ceva dintr-un om care s-a schimbat mult într-un sfert de secol. De la mica hipstereală la marea gangstereală nu e atât de greu să treci, dacă ești în pielea sa. E cât trecerea de la sacou și skinny jeans la hoody și șapcă. Muzical, vorbind, pe acolo ”se învârte”, britpop, dnb și rap.

Mersul seamănă cu cel al fotomodelelor, dar aceasta se întâmplă doar în zilele senine. Adesea merge încărcat de poveri, gânduri și obiecte. De aproape, primul lucru care-ți sare în ochi e asemănarea cu o celebritate. Poate are și șarmul uneia. Mâinile, de altfel, au un aspect ciudat. Par mâinile unui om bătrân, de la țară, mâini de om muncitor. Parcă vremea a luat-o înainte pe pielea sa. Ochii devin simbolul paradoxului. Unul îți dă senzația de tristețe, iar celălalt, de ură. Pare inestetic, dar natura umană are propriile norme.

Nu vei știi cu adevărat ce are pe inima acest om decât dacă-l întrebi. Fiindcă este sincer și naiv, suficient cât să-ți zică prea multe de la prima întâlnire. Are o voce ușor groasă, de radio și inteligența unui tip care a citit cărți de filosofie. Uneori, te uimește cu câte o idee bună. Poate trece drept o mică enciclopedie. Nu este un artist în sine, dar poate inspira. E genul de om care se impune, fizic și verbal, atunci când are chef. În rest, e leneș și tăcut.

Pare mult mai tânăr decât este. E luat drept un puștan, de multe ori. Unii spun că este prea copilăros, dar pentru un tânar nici nu ar putea fi altfel. Nu-și arată maturitatea decât în anumite circumstanțe. Se complace între a-i analiza pe cei din grupul său și a se conforma direcției alese. În puținele momente când intervine în discuții, se impune de la sine. O face într-un mod natural. Impune o direcție grupului de apropiați doar dacă i se încalcă vreun principiu.

Advertisements

Leave a comment

Filed under Jurnalism, personal

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s