Ultimul pahar de vin e al poeților

Trebuie să recunosc că am ratat realitatea în ultimele zile. Am ratat evenimente și oameni deopotrivă. Am pierdut nebunia și stresul alegerilor locale. Am păstrat o distanță față de frumoasa experiență de a sta și a pierde vremea alături de alți oameni. Am fost ignorant și snob de unul singur. Mare parte din timp am dormit.

Printre planuri și alte idei de risipă, asist la o întoarcere a Europei la socialism. Am oarecare păreri, dar nu prea îmi pasă. E doar trist să trăiești astfel de momente. Viziunea mea începe de la rădăcină, iar Aradul e un oraș needucat. E ciudat să vezi că tot ce s-a făcut e de suprafață. Dacă aș fi primar, aș propune un proiect care să transforme Aradul într-o mică Londra. În vreo 50 de ani, desigur. „Dar nu se poate, mă, mânca-v-aș gura voastră, sufletul” (Flou Rege).

M-am trezit cu aleea asfaltată, iar la două zile, cu o mașină circulând prin zona. Pe trotuar, că era mai bun asfaltul. Parcul de la Podgoria e nou și frumos. Dar când a fost vorba ca o mână de voluntari să curețe lacul, acum câțiva ani, Primăria s-a opus. Ar fi pierdut bani, evident. Într-un final (înainte de alegeri), o firmă s-a ocupat de reabilitare. Și alte lucruri care sclipesc ne-au orbit ochii de votanți. Eu mă gândeam la ceva (mai) durabil. Nu trebuie să fii expert să vezi că totul se face pe ultima sută de metri. Deci avem o clasă politică mincinoasă.

Altă durere ce mă ține la pat este Campionatul European. De fotbal, în mare parte, dar și de teatru (scene alese). Mi-e dor de miuța din curtea școlii, când eram copii-bărbați. Suportam cu stoicism loviturile și nu ne tăvăleam pe jos. Era mai frumos așa și fetele care contau erau impresionate. Dar problema e alta. Meciurile difuzate pe Dolce TV nu sunt cea mai bună opțiune. Mi-e dor de fotbal la TV, cu comentarii mai mult sau mai puțin bune.

M-am trezit că TVR-ul jonglează cu mingea. Face un fel de tiki-taka. E bine dacă ești spaniol, nu și dacă vrei altfel de spectacol. Cu alte cuvinte, m-am mutat pe “unguri”. Prefer postul M1, cu tot cu comentarii. E fidel vechiului stil, televiziunea de stat transmite lucrurile importante. Nu prind Dolce TV și a trebuit să mă descurc. De PC sunt sătul, așa că am optat pentru TV. Iar dacă tot am revenit la socialism, mă întreb, când ne vor tăia transmisia? Cine are parabolică ar fi fost un salvator.

În altă ordine de idei, de la berea englezească neagră se poate trece la vin. Că, vorba titlului.

Advertisements

Leave a comment

Filed under events, politic, sport, Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s