angels with dirty faces

Obsesia pentru putere ia diverse forme. România și-a creat un sistem care permite oricărui neșcolit să devină un mogul. Mass-media poate reprezenta o rampă de lansare pentru amatorii de faimă. [De parcă faima aduce sens.] Și, cum orice vanitate nu vine singură, orice personalitate adoptă o aură de superioritate.

Am renunțat cu mulți ani în urmă la baliverne despre control. [Văd lumea ca pe un câmp de luptă al spiritelor, undeva în locuri înalte. Refuz să cred că voi ajunge despiritualizat. Influențe sunt multe, iar tentația de a pierde din latura emoțional-sentimentală mult prea reală. Sunt pasionat de drama personală, nu mai cred în controlul mulțimilor. Știu că ignor un segment important, dar persuasiunea, manipularea și alte metehne de genul acesta nu mă afectează ca și grup, ci ca individ. Atât!]

Sunt înconjurat de însemne ale puterii. Dar am impresia că toate sunt efemere, doar însemne umane. Puterea celor care le-au folosit a pierit odată cu sensul lor. Mesia creștinilor nu și-a luat crucea cu Sine în Cer. E ciudat să-I vezi adepții cum o fac. Nu e un lucru rău, dar au uitat că e doar simbolistică.

Dacă ar fi să-mi doresc putere, mi-aș dori un cerc. Fiindcă Dumnezeu e sfera în geometrie, perfecțiunea întruchipată, veșnic, fără început și fără sfârșit. [Paradoxul de a fi tocmai începutul și sfârșitul lumii materiale, infinitul fără limite e subiectul unei prea ample discuții.]

Răzvrătirea primește și ea noi forme. Triburi ce trăiesc la marginea societății, ce se cred a fi o reflecție de tip spațial, se întorc împotriva normelor. Grupuri de raveri își fac un loc, ca un ghimpe, apoi se revoltă pe platforme industriale.

Lumea lor e, de fapt, o lume întunecată, cu gânduri așișderea. Te trântești obosit pe cimentul gol și murdar. Nu-ți pasă că ești ud, beat, spart. Stai cu câinii și nu ții cont de reguli de igienă. Nu-ți pasă de mai nimic. Nu-ți pasă de politică, de masoni, de poliție sau orice rânduială. Devii mort, un zombie.

Dansurile noastre sunt schizoide, robotizate. Iar în mijlocul lor cineva dansează în cercuri. Fiindcă el își dorește puterea de a se descoperi pe sine, singura putere pe lumea aceasta. În armonie cu natura creată, modificată, coruptă, salvată, liniile trasate evocă totul: trecut, prezent și un viitor timid.

Doar cercurile te protejează de manipulări. În rest, sunt tot soiul de îngeri ai părinților lor, care își țin fețele în palme. Sunt îngerii căzuți ai post-industrialismului socialist. Și sunt plini de rușine.

angels with dirty faces

 

Advertisements

Leave a comment

Filed under absurde, events, filosofie, lifeitslef, minte, muzica, personal, psy, religie, scriituri

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s