Plata pentru un dram de fericire

Nu se face la noi în țară. Din câte am înțeles se face undeva prin Vest, unde se decide soarta monedelor. Încă aștept o revoltă a maselor de genul celor turcești, mai ales că noi avem motive vechi. Mai ieri scriam un referat despre căderea U.R.S.S. E puțin trist că noi am fost printre ultimii dintre cei curajoși. Și la cum au evoluat lucruri, se pare, cei mai fraieri dintre revoltați. Parcă și cei care s-au revoltat după noi au fost mai tupeiști.

Fac drumuri dese Arad-Timișoara și retur. Am timp să mă gândesc la viață. La noi, la ei, la cum să devii ceva.

Întotdeauna am avut probleme cu încăltămintea. Mama mi-a spus că are un verișor nebun (pentru arădeni, e unul din personajele care protesta acum câțiva ani, în fața primăriei, pentru schimbarea denumirii țării în Dacia). Spunea că se uită întotdeauna la pantofi pentru a judeca un om. Încă de atunci eu umblu cu copitele rupte și murdare.

Mă revoltă starea C.F.R.-ului. Mă uit la pantofii nașului. Erau învechiți. Pantalonii și cămașa erau curate și noi, relativ. Era călduț afară, deci era cu gulerul desfăcut, cu pieptul la vedere.

Deși purta un lanț de câine mare și agresiv la gât, de aur, părea de treabă.

Mă bate gândul să fac o analogie. Așa e și situația C.F.R.-ului, întârziat, murdar și bogat, enervant neasortat.

Încerc să nu urăsc sclavii lor ci doar Căile lor. Cică nu ei sunt de vină că eu plătesc în plus, plătesc o conservă jegoasă și nu ajung la timp.

 

Ajung la facultate. E luni dimineață. Pe hol, femeile de serviciu spală pe jos. Era ora 8:30. Încep să mă oftic. Iar vor urla pe mine că fac murdărie. Sunt doar un fraier care merge la ora aia la școală. Altă dată nu aveam voie să merg la baie pe același motiv. Și dacă mi se dădea voie trebuia să le pun preș roșu pe jos.

Mă duc la bufet, îmi iau o cafea. Îmi aruncă banii pe tejghea și mă chinui să-i adun că nu am unghii. Cum ar zice clasicii în viață: M**e!

Advertisements

Leave a comment

Filed under filosofie, lifeitslef, minte, personal, satire, scriituri, socializare

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s