Conchita Wurst: o anchetă despre sufocanta Austrie…

Cabal in Kabul

Image


Conchita Wurst (Thomas Neuwirth) vine din Austria, iar lucrul nu e un simplu detaliu biografic, ci determinant în geneza personajului.
.
In conservatoarea Austrie, rezistența la trimiterea Conchitei Wurst in competiție a fost uriașă. Heinz-Christian Strache, președintele Partidului Libertății (FPÖ), dreapta naționalistă a răposatului Jörg Haider (mai multe despre homosexualul pitit Haider și banca lui banditească Hypo mai jos), ceruse concetățenilor săi să voteze împotriva acestei “arătări ridicole”. Faptul că până la urmă Conchita Wurst a fost candidatul oficial a produs consternare într-o țară extrem de conservatoare.
.
Pentru cine a văzut Al treilea om, magistralul film al lui Carol Reed, după romanul lui Graham Greene, e limpede de unde a pornit Austria contemporană. Sigur, rădăcinile atomizării birocratice a societății și ale nepăsării conservatoare trebuie căutate în mentalitatea imperială, atât de bine descrisă de Kafka sau de Leo Perutz… Este insă impresionantă aversiunea practic a întregii intelectualități austriece, în special…

View original post 937 more words

Advertisements

Leave a comment

Filed under Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s